După ce presa l-a transferat de 5 ori la Inter şi de 3 ori la Barca, se pare că, în sfârşit, Chivu a ajuns… la Real Madrid! Transferul este confirmat atât de directorul sportiv al lui AS Roma, Daniele Prade, cât şi de preşedintele lui Real Madrid, Ramon Calderon. Conform Marca, Real va plăti pentru Chivu 18 milioane de euro plus un jucător la alegerea romanilor (care pot opta pentru Cicinho, Baptista sau Cannavaro!). Mai mult, cotidianele spaniole Marca şi AS susţin că Real i-a oferit lui Chivu un salariu de 5 milioane de euro anual, cu un milion mai mult decât oferta făcută de Inter Milano.

          Şi acum şi o părere personală : lucrurile nu cred că sunt atât de simple. Singurul care se mai poate împotrivi transferului lui Chivu la Real ar putea fi Victor Becali, impresarul jucătorului. Vorbeam ieri seară cu un prieten la o bere că Becali (care este şi impresarul lui Zicu!) nu-şi permite să-l lase pe Chivu să meargă în altă parte decât la Inter. Asta pentru că este foarte posibil (credem noi) ca facilitarea transferului lui Zicu de la Inter la Dinamo să fi fost condiţionată de ajungerea lui Chivu la Milano. Mai mult, două declaraţii vin în sprijinul acestei teorii : 1. Inter a anunţat că nu va participa la „licitaţia” pentru Chivu (adică nu va mări suma, probabil că ştiu ei ce ştiu…) şi 2. Victor Becali a declarat (imediat după ce Calderon a confirmat transferul lui Chivu) că Real nu îi oferă românului decât 3 milioane pe an, nu 5, cum susţin spaniolii. E totuşi greu de crezut că un singur om (Becali) se poate împotrivi voinţei tuturor. Personal, cred că transferul nu mai poate pica. Dacă nu se va realiza, însă, înseamnă că ăştia din neamu’ Becali chiar sunt daţi dracu’.

          Şi acum, dacă tot a devenit Chivu galactic, eu mă mai uit o dată la „2001 : A Space Odyssey”, poate-l văd şi pe Cristi p-acolo… Au revoir! 🙂