Dacă tot vuieşte lumea de scandalul penibil al penibililor ălora de la Steaua, noi de ce n-am face-o? Ce s-a întâmplat, mai scurt decât scurtu’ din parcare : Gigi (Becali) l-a umilit pe Gică (Hagi), i-a zis ca de la obraz gros la gleznă fină că el nu-i antrenor. Şi nu că nu-i cât Olăroiu sau Piţurcă, dar nici măcar cât Gigi se pare că n-ar fi. Aşa că războinicul luminii de Stea i-a zis, tare şi răspicat, regelui driblingurilor şi al flegmelor că, dacă nu face echipa cum vrea dânsu’ (ciobanu’), îl dă afară. Ar mai fi de menţionat şi răspunsul simpatic al lui Rădoi, întrebat fiind de Becali unde-i place lui mai mult să joace, la mijloc sau în apărare : „nea Gigi, mie-mi place mai mult la miljoc, că mai fac o schemă, o fază, o aia, dar… eu nu sunt construit pentru construcţie, nea Gigi!!!”. Mai exact, până şi Rădoi, săracu’, şi-a dat seama de ce văzusem cu toţii (excluzându-i aici pe tâmpiţi şi/deci pe Piţurcă) : că el, Rădoi cel Fin, la mijloc e prost rău (ca să înţeleagă şi ultraşii de la peluză).

          Oricum, acum ar fi amuzant să facem nişte pariuri. Ce ziceţi? Jiji s-a făcut destul de bine înţeles cum că dacă finul şi jucătorul lui preferat, Mirel, joacă mijlocaş la următorul meci, Hagi pleacă, vrând şi (mai ales) nevrând. Prin urmare, cred că Rădoi are cotă de 1,01 (pentru gospodine şi intelectuali : adică SIGUR) că va evolua fundaş central data viitoare când se va mai chinui Steaua pe terenul de fotbal. Mai mult, cred că Hagi îi va face o listă lui Rădoi cu lucruri care îi sunt interzise. Aşadar, iată cum ar arăta decalogul lui Mirel :

          1. Să nu driblezi. De fapt, să nu încerci. Un astfel de gest tehnic îl va putea face pe Becali să creadă că joci mai avansat decât pari.

          2. Să nu ucizi (jocul). Orice blocare a jocului va fi, de asemenea, considerată un gest caracteristic unui mijlocaş defensiv.

           3. Să nu furi (mingea). Orice recuperare va fi, de asemenea, considerată suspectă şi pedepsită ca atare, prin demiterea mea. (notă io : adică a lu’ Hagi).

          4. Să nu râvneşti la postul aproapelui tău (adică al lui Ovidiu Petre, „cel mai bun mijlocaş defensiv din ţară”).

          5. Să nu iei numele lu’ Piţurcă în deşert, căci el este antrenorul antrenorilor.

          6. Adu-ţi aminte de ziua patronului şi cinsteşte-o cu cât mai multe oase rupte în rândurile atacanţilor adverşi.

          7. Să nu-ţi faci chip cioplit (în vestiar, cu crampoanele de la ghete) după alţi antrenori sau patroni în afară de mine şi să n-ai idoli mijlocaşi, că tu eşti fundaş central în vecii vecilor, amin.

          8. Cinsteşte pe Goian şi pe Zapata, colegii tăi în cele defensfinte, ca bine să-ţi fie şi puţine goluri să iei pe pământ.

          9. Să nu fii desfrânat în apărare, să ieşi bine şi demn la offside şi nu uita : dacă un atacant îţi dă o palmă, tu să-i întorci şi celălalt obraz. Pe urmă, când nu e arbitru’ atent,  să-i fuţi un cot în gură.

          10. Să nu încalci niciuna din regulile de mai sus 😀