Una din cele mai stupide emisiuni pe care le putem vedea la televizor “are loc” pe Antena 1, în fiecare luni seară. Se numeşte “Test de fidelitate” şi este o copie trasă de păr a (oricum) forţatei “Trădaţi în dragoste”.            

           Personajele sunt tip: ea (să-i zicem Maricica) e măritată cu el (Maricel). Maricica e obeză, urâtă şi proastă. Maricel nu e obez; are aerul ăla de bărbat sătul de viaţă şi mai ales de viaţa cu Maricica. Maricel e urât, dar nu chiar atât de urât ca Maricica. În afară de asta, Maricel e un bărbat absolut neinteresant, deci incapabil de flirt, deci incapabil să o înşele pe Maricica. Aşadar, Maricel nu o înşeală pe Maricica, fapt ce o răneşte (probabil) în orgoliul ei de femeie încă tânără (crede ea). Dar Maricica nu poate dormi noaptea. “Oare Maricel m-ar înşela?”, se întreabă ea, sugându-şi degetul cât un cartof. “Sau poate chiar mă înşeală… Da’ cu cine, că la ăsta nu se uită nici iapa când se duce să-i dea de mâncare?”. Cu toate astea, Maricica nu poate trăi cu gândul că, dacă s-ar ivi o femeie îndeajuns de proastă, Maricel ar înşela-o. Aşa că se duce la televiziune. Ăia de la Antena 1 nu stau mult pe gânduri: “te rezolvăm! Stai să găsim o coardă cât mai ispititoare!”. Şi vine ispita, tată! Craci până-n gât, colagen, silicoane, lentile de contact, buci, tot ce vrei. “E bună asta, Maricico?”, întreabă ochelaristul obscur care prezintă emisiunea. “Hm, nu ştiu… Cam naşpetă, Maricel e mai pretenţios la femei de felul lui, ştiţi? Da’ hai să vedem!”, face Maricica. Aşa că geniile de la Antena 1 fac un scenariu tâmpit în urma căruia Maricel şi bunăciunea să se întâlnească. Acum voi, bărbaţii care citiţi textul, dacă aţi arăta ca Maricel şi v-aţi întâlni cu una ca aia… ce-aţi face? Poftim? Nimic, da. Ăsta e răspunsul corect. O fi el Maricel sigur pe el şi visător, dar nici chiar aşa. Aşa că ispita face ea primul pas… şi pe-al doilea… şi pe-al treilea… Puţin uluit la început, Maricel începe să creadă, într-un târziu, că bunăciunea chiar are o slăbiciune pentru el. Acum vă puteţi pune (deja) în locul oricui. Cine ar refuza-o p-aia?! Nimeni, şi Maricel cu atât mai puţin. Şi chiar când Maricel e pe cale să trăiască cel mai fericit moment din viaţa lui, dau buzna în încăpere Maricica, ochelaristul, câţiva malaci şi (cel mai nasol) vreo doi cameramani. “Ce faci aici, nenorocitule?!”… Şi restul îl ştiţi… Urmează un test tâmpit la poligraf “administrat” lui Maricel cu întrebări tâmpit-retorice de genul “v-aţi dorit să întreţineţi raporturi intime cu ispita?” sau “o iubiţi pe Maricica?”. Ce spune Maricel nici nu mai contează, că oricum ştim că minte. Dar, dac-aş fi în locul lui, i-aş da în judecată pe ăştia de la Antena 1 pentru înşelăciune, sau chiar fals şi uz de fals.            

           După o săptămână, acasă la Maricel şi Maricica: “mă iubeşti, mă, Maricele?”  “Te iubesc, fă, Maricico!”  “Şi mă mai înşeli?!”  “Cum dracu’?…”