Personal, deşi am deseori drum prin judeţul Mehedinţi, n-am fost niciodată în comuna Gemeni. Dar dacă eu sau domniile voastre găsim localitatea ca lipsită de potenţial turistic, asta nu înseamnă că extratereştrii sunt de aceeaşi părere. Drept dovadă, un individ misterios îmbrăcat în pantaloni albaştri a survolat, acum câteva zile, comuna Gemeni. Sătenii s-au adunat pe uliţă ca la extraterestru şi au început să comenteze acest neaşteptat X File petrecut la ei în sat. Ceea ce veţi citi în continuare nu sunt fabulaţii sau închipuiri de-ale mele, ci declaraţiile autentice ale sătenilor, preluate moţ-a-moţ (ah, stai, că erau olteni!) din patru surse: Pro TV, Antena 1, Jurnalul Naţional şi Academia Caţavencu.           

          În primul rând, trebuie menţionat că apariţia OZN-ului (a Omului Zburător Neidentificat, adică) a împărţit până atunci unita comunitate sătească în două tabere: unii spun că l-au văzut pe Superman, alţii susţin sus (pe ţigle) şi tare că au văzut un alt super-erou, neprezentat până acum opiniei publice – Scafandrul Zburător. Dăm cuvântul unuia din martorii din prima categorie (supermaniacii), căruia nu-i dau numele din motive de protecţie a sursei şi (mai ales) pentru că nu ştiu cum îl cheamă: „De dimineaţă plecam cu vacile. Când dădui să rup o boată din gard, văzui un om albastru lângă clăile de coceni. Avea parcă mască pe faţă, albă cu puncte negre. Era musculos, ca Superman. Când mă întorsei din câmp, auzii că-l văzură mai mulţi că zbura peste case. Jur că este adevărat, nu eram beat!”. Neîncrezător, Ion a lu’ Cruţan (din tabăra scafandrilor) intră-n discuţie, oferind propria-i versiune (mult mai detaliată) asupra întâmplării: „A ieşit (n.r. – extraterestrul) din WC-u, eu crezui că vroia doar să-şi facă nevoile. Era complect (sic!) albastru, cu mască. Zic: să vezi că ăsta veni să-mi dea foc la coceni!” Se prefigurează, aşadar, o nouă variantă – cea a antieroului suferind de diaree care a sosit pe tărâmurile Mehedinţiului ca să facă rele. O doamnă mai în vârstă (după unii – babă) are o mărturie mai puţin prozaică decât cea a consătenilor dumneai: „Îl văzui pe mirişte; era el, o vacă şi-un copil. Copilul se uita la vacă, vaca la el şi el la copil…” Pe sistemul „nu e vacă aia care se uită, e vacă aia care nu mărturiseşte”, bătrâna conchide: „să mor de nu fu aşa!”  Neîncrederea reporterilor prezenţi (care le sugerează sătenilor că ar fi putut fi vorba de un avion) este întâmpinată cu strigăte de dezaprobare de mulţime. O localnică intervine chiar, cu un aer jignit: „Nu era, domnişoară, avion, că doar avionul n-are pantaloni…” Reporteriţa tace. Cu logica de fier izvorâtă din ancestrala înţelepciune rurală nu te pui! Poliţia din Mehedinţi a pornit chiar o anchetă, se pare, dar au încheiat-o rapid pe motiv că extraterestrul nu era sub incidenţa niciunei legi. Zice poliţistu’: „Arătarea nu făcea nimic deosebit. Stătea şi se uita la săteni. Iar când curioşii se apropiau, se ridica în aer la 20-30 de metri.” Chiar aşa, caz închis! Plutea şi omu’, nimic deosebit! Păi voi n-aţi auzit de levitaţie, bă, ţăranilor?!           

          Aştept cu înfrigurare noi aventuri cu super-eroi, dacă se poate şi la noi în judeţ. Parcă şi văd titlurile din presa de a doua zi: „Spiderman surprins bălăngănindu-se pe-o aţă la Băleşti, după ce a băut câteva pahare la cârciumă!” Sau: „Plastic Man a agresat un ţigan din Roşiuţa care vindea fiare vechi!” Sau, vorba lu’ Alin Ionescu: „Sătenii din Albeni l-au văzut, într-o noapte, pe Batman căutând prin gunoaie.” Iar la Motru: „Omul Invizibil nu a fost văzut de mai mulţi localnici, în timp ce se plimba prin parcu’ de la Primărie cu câinele lui invizibil”.