La noi în redacție e frig. Ha-ha-ha, vă ofticați, așa-i? Da’, acu pe bune, e frig. Așa că ne-am dus (vreo trei oameni) la film peste drum, la Cinema Pro. Un film cu Angelina Jolie și Morgan Freeman. Ce puteam cere mai mult?

Păi, am fi putut cere un film original, în căcat. N-am avut parte. “Wanted” este o selecție de faze bune dar fumate din filme de acțiune bune dar fumate. Un fel de purpuriu din filme de actiune celebre, cum ar zice boul de Horia Ivanovici. Să le luăm pe rând:

1.  Matrix. De aici vine personajul principal: ratatul cu muie de adolescent. Acolo era Keanu Reeves, aici e James McAvoy (a jucat și-n filme bune, să știți, vezi Last King of Scotland). Pasul doi: ratatul descoperă că el este ALESUL. Este luat de un grup de oameni care NU, nu se pot feri de gloanțe, dar pot face gloanțele să se ferească de tine. Adică gloanțele cu care trag ei pot ocoli chestii, pot să tragă cu efect, ca Beckham. Vorba aia, faci o lume in care oamenii merg in maini si se saluta cu picioarele si-ti spui: „Baaaaai, ce lume originala am creat!” Șeful grupului nu este Morpheus, ci Morgan Freeman. Puțin mai bătrân și mai slab, deci, dar la fel de negru. Ratatul ales își începe antrenamentele. Mai întâi toți se îndoiesc de el, dovadă că ceilalți din grup au fost prea ocupați să omoare oameni ca să se uite la Matrix.

2.  Terminator 2. El – ratatul este protejat de ea (Angelina Jolie) – o super-eroină cu puteri mai mici (vezi Arnold) decât super-anti-eroul care vrea să-l omoare. Clasica urmărire cu camionul. De data asta ei nu sunt pe bicicletă, ci într-un Viper. Dar ăla rău tot în camion e.

 3.  Minority Report. Grupul ăsta de care vă vorbeam e o frăție care omoară niște oameni ale căror nume le sunt date de un război de țesut. Nu vin scrise pe bile, deci, ci pe goblenuri. Din nou foarte original. Nu întrebați de ce omoară ăștia oamenii ăia pe care nici măcar nu-i cunosc. Ei spun că pentru a păstra echilibrul în lume. Vrăjeală! De fapt, nu au nici o explicație. Evident, până la urmă numele personajului principal iese din goblen. Exaaaact ca al lu’ Tom Cruise.

4. Shoot’em Up – o suita de faze de super-actiune absolut neverosimile, desi spectaculoase. Dar macar Shoot’em Up e comedie.  

5.   Original Sin – Angelina Jolie își arată curul. Cam lăsat, iar ea e cam obosită și ridată. Dar tot ați fute-o și-n pzdă.

6.  Star Wars – la sfârșit, ăla rău ERA TA-SU, BĂĂĂ!

Și încă ceva. Un film recomandat contabililor. Veți vedea de ce.