Hai să facem împreună o casetă la Caţavencu. Poftim?! A! Caţavencu e săptămînalul ăla de umor ai căror cititori sînt mai inteligenţi decît ai concurenţei. Logic, are din ce în ce mai puţini. Cititori, adică. Iar o „casetă” este o chestie portocalie de pe marginea paginii în care o ştire este completată cu o poantă. Un fel de banc. Printre altele, cinci băieţi de la Caţavencu trebuie să facă cel puţin patru bancuri de astea pe săptămînă. Unul dintre ăia cinci sînt eu. Imaginaţi-vă, deci, că e duminică după-amiază, soarele bate molcom şi enervant în monitor şi trebuie să fiţi amuzanţi. La ora 16... 18… hai, 20, trebuie predate textele. Cauţi ştirea, dai poanta. Special pentru voi, azi, mai multe poante la aceeaşi ştire. Spuneţi şi voi care vă place. Sau spuneţi ce vă trece prin cap, plm…

Cei cinci marinari români de la bordul remorcherului Buccaneer, capturat la 11 aprilie de piraţii somalezi, au fost transferaţi la ţărm, dar continuă să fie ostatici.

Gluma 1: Asta cel puţin pînă piraţii îşi vor recupera oala mare de ciorbă pe care au împrumutat-o tribului m’Popescu, de la doi.

Gluma 2: Cu ocazia asta, marinarii români vor inaugura un nou strigăt de avertisment, cînd unul din ei e in pericol: „om la supă!”

Gluma 3: Cel mai periculos pentru marinarii români ar fi sa se enerveze. O înjurătură ca „mînca-ne-aţi pula” ar putea fi greşit interpretată de răpitori.

Gluma 4: După cină, doamna ministru Udrea ar putea să lanseze o nouă campanie de promovare a României în lume, cu sloganul: „Românii sunt oameni buni” (semnat: piraţii somalezi)

Gluma 5: Singura şansă de scăpare a marinarilor români ar fi să bată briza puţintel mai tare, ca să-i împrăştie pe teroriştii somalezi spre continent.

Acum ghiciţi care dintre glume a fost publicată şi cîştigaţi dreptul de a face o casetă pentru numărul viitor (o să am eu grijă să vă intre).