Pîn-acu’ juma’ de oră, infinitul nu exista. Universul însuşi era (pe măsuratelea) cam de cîteva sute de milioane de ani lumină de la capătul originar (ăla cu Big Bang-ul) pînă la noile construcţii stelare, făcute de Dumnezeu la periferia Universului, în zona rezidenţială, unde şi-ar cumpăra Popoviciu teren ca să i-l dea lui Băsescu la de şapte ori preţul, dacă ar şti vreunul din ei astronomie.

Hai că iar m-am pierdut încercînd şi reuşind să vă conving cît de deştept sînt io. Voiam doar să vă semnalez că am descoperit primul lucru din Univers cu adevărat nesfîrşit, etern, fără număr: statusurile de căcat. Zeci de statusuri de căcat pe zi, şi asta numai în lista mea. De înmulţit cu milioane de liste de messenger, înmulţit cu numărul de zile de la inventarea internetului, înmulţit cu sutele  de programe de chat care permit afişarea unui mesaj de stare. Rezultatul? Fără doar şi poate: infinit. Dar gata, de azi încep să le notez. Şi-o să vă rog şi pe voi să mi le semnalaţi, ca să fie un studiu cît mai exhaustiv.

Astăzi vreau să vorbim despre ăia care-şi pun singuri status cu „La Mulţi Ani mie”, de ziua lor. Vă puteţi imagina oameni mai trişti şi mai singuri? Care-o fi plăcerea în a ţi se ura „La Mulţi Ani” de către cineva care, pînă să-ţi citească statusul, habar n-avea cînd a fost ziua mizerabilă în care o căţea de prin fundul ţării ţi-a mîncat placenta aruncată de moaşa comunală în grădină?

Sigur, oamenii care vor să semnaleze că e ziua lor prin status  se împart şi ei în mai multe categorii, în funcţie de nivelul lor de inteligenţă şi subtilitate (care variază de la subunitar la submediocru). Sînt ăia care ţintesc eficacitate maximă şi se asigură că şi retardaţii care îi au în listă se vor prinde că e ziua lor, punîndu-şi status „La Mulţi Ani mie” sau ceva mai ermeticul „Happy Birthday to me”, cu variaţiunea pentru conaisseuri „Happy B-day to me”. Ăştia sînt, desiguri, cei mai trişti şi cei mai proşti.

Apoi vin ăia care simt, în adîncul organului lor care se ocupă cu bunul-simţ (oricare o fi ăla), că-i super de căcat să-ţi spui singur La Mulţi Ani doar ca să afle tot satul că tu stai pe messenger şi freci pula în singura zi din an în care nu mai eşti un pişat în ploaie, ci un pişat în ploaie pe care cunoştinţele se prefac că-l apreciază. Sigur ştiţi  şi voi care sînt ăştia. Mărturisesc că n-am notat nici unul din statusurile care transmiteau în mod SUBTIL (ocheeei?) că deţinătorul lui îşi serbează ziua de naştere. Dar, oricum, cînd vedeţi pe vreunul cu status „Mă pregă de chef!!!” sau „Mulţumesc tuturor pentru urări” sau „Bă, Tevelică, să nu-mi mai aduci bah o damigeană plină cu pişat, ca data trecută! LOL” sau „Şi s-a dus şi anul ăsta” (cînd în mod clar sînt patruj’ de grade afară şi nu se pune problema de Revelion) sau „Mai bătrîn/ă cu un an” sau „La noapte vreau să beau şampanie din pizdă/pulă”, cînd vedeţi, deci, aşa ceva, daţi un click pe respectivul şi ziceţi-i aşa: „Coaie, io mă duc prin Carfur, că nu mai am hîrtie igienică, prezervative şi bere. Vii şi tu cu mine, să ţii loc la coadă pînă termin io cumpărăturile?”