1. Ujpest nu e o echipă de fotbal. Ujpest este o adunătură de băieţi cărora le-a plăcut fuga, nu cartea, aşa că au hotărît de mici să se întîlnească zilnic şi să practice Fotbalul, un sport despre care auziseră ei la televizor că l-ar fi jucat un nene, Puşkaş. Cînd nu joacă fotbal, băieţii de la Ujpest încearcă să cîştige un ban. Cînd joacă fotbal, de fapt nu joacă fotbal. E doar o iluzie cu care se mint pe ei înşişi.

2. Fanii Stelei nu sînt naţionalişti, pentru că: 2.a) 88% din fanii Stelei nu ştiu ce înseamnă „naţionalist”. 2.b) 74% din fanii Stelei nu ştiu în ce judeţ din America de Sud se situează Ungaria. 2.c) 41% din fanii Stelei nu au luat act de faptul că există şi alte ţări în afară de România. 2.d) 11% din fanii Stelei cred despre ei că sînt maghiari, în lipsă de dovezi concrete ale contrariului. 2.e) 5%de fani stelişti  nici măcar nu sînt oameni, ci ţin de diferite specii din clasa mamiferelor care nu sînt, deocamdată, organizate în state.

3. „Cît poate ţine o unguroaică un căcat în ea? 9 luni” (notă io: banner-ul galeriei steliste de la meciul tur) nu e o vorbă de duh, un act şovin sau o declaraţie de război. Nu e nici măcar o glumă, pentru că nu are umor. E pur şi simplu rezultatul unui alt fenomen din cadrul galeriei steliste: cum 68% nu ştiu să scrie şi, din restul cît de cît alfabetizat, 85% ştiu să scrie doar fără cratime, rămîne ca un băiat care a luat Bacul să le compună mesajele. La ăsta, de exemplu, s-a chinuit cam o lună.

4. Dacă mass-media ar fi un organism uman, presa mondenă ar fi colonul, iar cea sportivă rectul. Faptul că o dată pe an GSP-ul mai face o investigaţie pentru că s-a supărat Tolontan că el nu şi-a tras cîţi bani a trebuit nu schimbă cu nimic situaţia: ziariştii sportivi sînt nişte lăcheţi care nu ştiu fotbal şi nu au auzit de existenţa vreunui alt sport. Şi toţi visează să aibă acces la canalizarea familiei Becali, doar ca să se ungă cu nişte căcat de mafiot şi să se laude apoi la colegi. Care colegi îi vor pîndi să aţipească la birou ca să le lingă căcatul de pe haine, desigur. Unii mai norocoşi sînt scuipaţi ocazional de unul din clan şi nu se spală cîteva săptămîni dup-aia.

5. Steaua – Ujpest e un meci amical. Totul ne confirmă asta, de la data la care se joacă la valoarea jucătorilor din cele două loturi. E un fel de calificare în calificările unei competiţii europene mediocre care începe prin toamnă.

În concluzie, nici un aspect al acestui meci nu contează cîtuşi de puţin. Iar eu sînt încă un bou care a scris despre el tocmai ca să vă dau ştirea asta: ca sîntem nişte boi.