Oricît de incredibile ar putea părea, toate informaţiile din textul de mai jos sînt pe bune. Şi toate glumele sînt proaste.

Punctul de plecare al acestui post de toată jena este o ştire interesantă pe care am auzit-o ieri la Realitatea: o femeie din Iaşi tocmai a bătut recordul la cea mai mare alcoolemie din România: 7,55 la mie alcool în sînge. Dacă nu sînteţi familiarizaţi cu termenul, orice băiat vesel care reuşeşte să bată 0,8 la volan se alege cu dosar penal. Dar partea mai interesantă a ştirii abia acum urmează: vechea recorduamănă era TOT o femeie şi, mai ales, TOT din Iaşi. Deja am dileme matematice: nu sînt sigur dacă, în ceea ce priveşte beţivii, Iaşiul e mai mare ca România sau invers.

Şi, dacă am ajuns aici, iată alte cîteva chestii cu care românii au reuşit să intre în Guinness Book.  Doar cele mai penibile, promit:

Cea mai mare horă din lume (13.828 de persoane): oraşul Slatina. Nu, n-o dau pe aia cu „a avut loc în cea mai mare sală de mese şi au cîntat cei mai mulţi manelişti din lume”. Voiam doar să semnalez că acum m-am prins eu de ce domnului Bercea (originar din Slatina) i se spune „Mondialu”.

Evident, urmează reordurile cu mîncare, dintre care aş aminti: cea mai mare omletă ţărănească (30.000 de ouă), cea mai mare pască (170 de kilograme), cel mai mare bulz (189 de metri). Eu aş fi măsurat mai degrabă cozile de amărăşteni care s-au format ulterior, cînd s-a mîncat recordul, cu siguranţă unele dintre cele mai mari, mai înfometate şi mai nerăbdătoare din lume.

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun (un sul de hîrtie de 413 metri lungime). Cred că asistenţa socială şi protecţia copilului ar trebui să se autosesizeze în cazul acestui copil extrem de nefericit.

Cel mai mare monument dedicat cepei (6,5 metri înălţime, construit în Oradea de către Cornel Durgheu, decanul Facultăţii de Arte Vizuale din localitate). Cînd au văzut ceapa uriaşă, orădenii au plîns instantaneu după bani.

Cel mai lung şir de prezervative înnădite din lume (3300 de metri, eveniment sponsorizat de Love Plus). S-a întîmplat în 2007, cînd am bătut recordul unor thailandezi, care reuşiseră să înnoade doar 2700 de metri de prezervative. Desigur, urmează gluma aia previzibilă cu ‘prezervativele thailandezilor erau, totuşi, mai multe, dar (fiind asiatici) mai mici.’

Cel mai lung poem de dragoste: Mihai Eminescu – Luceafărul. La decernarea premiului, domnul Eminescu a declarat: „Mulţumesc în primul rînd părinţilor mei care m-au uitat noaptea sub tei, impresarului meu care mi-a fost mereu alături şi mai ales curvei ăleia de Veronica, care am avut nevoie de 52 de strofe ca să-i bag mîna la ţîţe şi 98 ca s-o fut.”

Acum, la final, temă de meditaţie: gîndiţi-vă cam în cîte cazuri din cele de mai sus am fost singurii care şi-au propus să bată un record la categoria respectivă.