Nu, n-are OTV-ul nici o staţie locală în Banat. Dacă în fiecare seară vedeţi la domnu’ Dan nişte invitaţi agramaţi care vorbesc cu accent specific vestului ţării, e pentru că toată Timişoara s-a mutat la OTV. La OTV la Bucureşti! Să ajungi pe OTV a ajuns, în Timişoara, un raison d’etre. Se urcă bănăţenii în personale şi fac peregrinări la Dan Diaconescu Direct mai ceva decît moldovenii care fugeau de foame cocoţaţi pe vagoane. Timişorenii nici măcar nu-s aşa nemîncaţi. Ei sînt doar nişte proşti care vor să apară la televizor. Şi pentru asta sînt în stare să omoare, să se sinucidă, să-şi bată copiii, să se îmbolnăvească de boli ciudate şi amuzante şi chiar să se lase violaţi (vezi cazul prostituatei din Timişoara care se producea alaltăieri pe post). Una-două, cum zappuiesc pe OTV, cum mă cotropesc nişte „cafe”, „no-uri”, „mia-uri”, „el o zîs” şi „eu lucru”.

Bănăţenii-s fruncea pulii. Sînt atît de sictiriţi cînd vorbesc încît introduc cîte un „na” aiurea prin fraze, ca să sublinieze cît sînt ei de detaşaţi de subiectul vulgar pe care-l abordează. „Şi am fost, na, la bunicu’, na, şi i-am făcut un sex oral, că na, n-am avut bani să-i iau o sticlă de frutifreş, na.” Du-vă-n pula mea, nu mai vorbiţi, bă, aşa! Măcar moldovenii sînt handicapaţi, ei NU POT SĂ PRONUNŢE şi le e ruşine cu asta. Da’ voi schimbaţi cuvintele cu totul şi vă mai şi mîndriţi cu asta. Valea cu camerele de tractor pe Dunăre şi duceţi-vă să le stricaţi limba sîrbilor, că nouă ne place aşa cum e!

Ah, era să uit… Şi mai lăsaţi-i dracului şi pe boii de olteni să se facă de căcat la OTV! Sau pe tîmpiţii ăia de ardeleni. Sau pe retarzii de bucureşteni. Nu mai poate omu’ să ia o muie sau un topor în cap, că HOP, săriţi voi repede să vă lăudaţi la televizor. „Mna, ce să vă zic, no… O venit un gost cu nişte pardaise cam moşcolite şi na, lu’ tata nu i-or plăcut, că tata nu mîncă pardaise după ce be, că dă la răţuţe. Şi no, l-o bătut tata cu cetera pînă l-o vîrît într-o butoară”. Marş acasă, pînă nu sun la CNA să vă interzică dialectul de căcat pe toate posturile centrale!