Stăteam în pulile goale în jurul maldărului de tricouri transpirate şi ne priveam grav, ca şi cînd am fi aflat că toţi sîntem de fapt morţi şi ceea ce se întîmplă acolo, în vestiarul puţind înţepător a Revulsin, este doar o fantezie bolnavă a unui demiurg căruia îi place să vadă băieţi dezbrăcaţi. Ceea ce ne spusese Stîngate cu cîteva secunde înainte de această scenă ni se părea incomprehensibil, deşi nici unul nu ştia ce înseamnă „incomprehensibil”. Mintea noastră simplă de aşa-zişi sportivi de provincie pur şi simplu refuza să admită faptul că unul dintre noi, un camarad alături de care făcusem duş şi de fesele căruia ne frecasem la marcajele strînse de la cornere, se fute în cur. Discuţia care tocmai se terminase se derula în capul fiecăruia şi se repeta la infinit, ca un coşmar:

– Bă, voi ştiţi că Marcel e homo? zisese Stîngate privindu-ne pe rînd în ochi şi frecîndu-se cu prosopul gri-murdar la coaie.

– De ce, Stîngate, te-a futut în cur cînd aţi rămas amîndoi după antrenament, chipurile să exersaţi mingile pe sus? a glumit Pepe, spiritual ca de obicei, iar noi am  rîs zgomotos, pentru că Pepe era căpitanul echipei de juniori mari şi ne bătea pe toţi, dacă nu reuşea să ne amuze. Noi preferam să ne amuze.

Portarul Stîngate se uită urît la Pepe şi-şi împachetă mănuşile transpirate în prosop cu un gest scurt. În Motrul anilor ’90, să spui cuiva că e poponar (sau doar să insinuezi) era echivalent cu a o viola pe maică-sa fără prezervativ şi, mai ales, fără să-i dai bani. Dar Stîngate îşi controlă furia şi zise, de data asta evitînd contactul vizual:

– Nu ştiţi, mă, că i-a dat Ştrumfu’ muie în faţă la Bugi?

– Păi da, mă, dar el n-a vrut să-i sugă pula lu’ Ştrumfu. Ăla l-a obligat! Nu ştii că avea boală pe el de cînd cu sor’sa?

– Ce contează că l-a obligat, mă? spuse Stîngate pe nerăsuflate, parcă abţinîndu-se cu greu să nu plîngă. A supt pula? A supt-o! Deci gata, e homosexual. Eu nu mai vin la antrenament dacă vine şi el, o să-i zic lu’ dom’ profesor…

– Da, bă, are dreptate, conchise Nas din fundul vestiarului. Dă-l în mă-sa, ce dacă l-a obligat? Pun pariu că oricum i-a plăcut!

– Asta nu poate rămîne aşa! sări Pepe ţanţoş în picioare, trăgîndu-se de ştromeleag, ca de obicei. Ce să-i facem?

– Să-l radem în cap! sări un junior mic, mai cu tupeu. Ceilalţi se uitară urît la el. Juniorii mici nu aveau voie să vorbească, pentru că erau mici.

– Să-i dăm cu chelen la pulă pînă-i amorţeşte! propuse şi Tabi, fiul doctorului, cel venit la echipă pe pile.

– Linişte! tună Pepe. Ne ocupăm mîine. Facem ca de obicei…

A doua zi, Marcel rămase printre ultimii la duş. Cînd dădu se plece, observă că nu mai avea prosopul agăţat pe uşă. Acum trebuia să traverseze holul de la intrarea la vestiare dezbrăcat, riscînd să fie văzut de tot personalul stadionului, inclusiv femeile de serviciu. Îşi acoperi genitalele cu mîinile şi o zbughi sprinten spre vestiar. Vestiarul, însă, era închis pe dinăuntru de băieţi. Marcel începu să bată cu pumnul în uşă. Nu cu pumnii, pentru că-şi păstră cealaltă mînă jos, să acopere cît poate.

– De ce te fuţi, mă, în cur? se auzi o voce înfundată din vestiar.

– Maică-ta ştie că sugi pula pe centru? interveni o alta.

Dar Marcel era prea disperat, în ruşinea lui de a sta dezbrăcat pe hol, ca să mai poată răspunde coerent. Începu să ţipe ca apucat şi să lovească uşa, de data aceasta cu amîndoi pumnii, descoperindu-se complet. Într-un tîrziu, ceilalţi îl lăsară să intre. Dar nu se terminase. Odată intrat, lui Marcel i se aruncară în cap nişte geci şi ceilalţi tăbărîră pe el, lovindu-l la întîmplare cu prosoapele în care înfăşuraseră diverse obiecte tari. Pentru păcatul capital de a fi făcut sex oral unui bărbat, Marcel primi o pedeapsă uşoară, care de obicei se servea noilor veniţi care răspuneau urît veteranilor. Cînd loviturile încetară, întins pe cimentul din vestiar, plin de vînătăi, Marcel icni scurt, se ridică în picioare, îşi luă pe el hainele (inclusiv tricoul pe care cineva scrisese cu pixul „o iau la buci”), dădu „bună ziua” şi ieşi pe uşă, aproape recunoscător. A fost ultima oară cînd l-am văzut.