S-au cunoscut înainte de revoluţie, pe vremea cînd relaţiile de acel gen erau considerate perversiuni. Totul a început ca o simplă prietenie. Dani era un copil sfrijit de metalurgist reşiţean, iar T. se lăuda cu ceva rude prin Japonia, lucru greu de crezut avînd în vedere că era mai degrabă maroniu decît galben. Erau timpuri grele, în care T. vorbea rar, mai mult seara. Dani suferea din cauza asta, pentru că T. era singurul său prieten, şi-l mîngîia afectuos, sprijinindu-şi capul pe umărul lui, în zilele în care T. îl ignora şi tăcea mîlc ca un autist. T. aprecia gestul puştiului şi după ce apunea soarele se uitau, cîteodată, la desene bulgăreşti. Părinţii lui Dani nu au văzut nimic în neregulă în relaţia celor doi, pînă într-o zi cînd au venit acasă şi au văzut grozăvia. Maică-sa a început instantaneu să plîngă, iar taică-su a ţipat scurt şi i-a cu trusa de scule în cap. Dani al lor îl întorsese pe T. cu spatele, îl sprijinise pe bibliotecă şi, chiar în acel moment, cu pantalonii în vine, încerca să-şi vîre puţulica în posteriorul strîmt al prietenului său, care afişa un mesaj ciudat. Deşi nu am fost acolo, iată cam ce cred că au văzut părinţii lui Dani, odată intraţi în sufragerie:

Dani a fost pedepsit trei luni după acel incident şi chiar şi după aceea i-a fost ruşine să se mai apropie de Televizor, crezînd că poate acesta s-a supărat pe el.

A trebuit să treacă ani de zile şi o Revoluţie pînă cînd Dani să aibă curaj să se apropie din nou de Televizor. Ce a văzut l-a încîntat. T. crescuse frumos: era inteligent şi putea discuta despre orice subiect. Din taciturn devenise exagerat de vorbăreţ, iar Dani îl asculta vrăjit zi şi noapte.

Pe perioada facultăţii, Dani l-a luat pe T. cu el în cămin. Dormeau în acelaşi pat şi îşi făceau cartofi prăjiţi la reşoul de pe palier. Uneori, se acopereau cu plapuma şi colegii îl vedeau pe Dani bîţîindu-se de cur prin pat, în timp ce T. scotea tot felul de zgomote. Mai tîrziu, T. a devenit gelos şi nu-l lăsa să se uite la alte televizoare. Cînd mergeau împreună la cumpărături (Dani îl lua cu el peste tot, într-un cărucior de butelii), T. făcea scene aprige de gelozie dacă-l vedea pe Dani holbîndu-se la vreo plasmă cu boxe mari.

Odată, crezînd că această relaţie se încheiase de mult, părinţii lui Dani au venit în vizită. L-au găsit dîndu-i sex oral televizorului. Cam aşa ceva:

De atunci, părinţii nu au mai vorbit cu el. Dani şi T. s-au izolat de lume şi au trăit împreună într-o casă fără curent electric, la munte. Supărat că socrii nu îl acceptă de noră, T. nu mai vorbea deloc. Nu a avrut să spună nimic nici cînd Dani a venit acasă cu ochii în lacrimi şi i-a pus un inel pe mufă. Nici sexul nu mai era la fel de spectaculos. Dani i-o trăgea şi plîngea, iar T. continua să tacă şi nu se mai implica deloc. Stătea ca o blană. Într-o dimineaţă, Dani i-a zis adio, a oftat şi s-a întors la Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mihaela.

Poveste preluată de aici.