Cum îndrăznești, băi, Mîndruță? Ție nu ți-e rușine să zici de Andreea (Raicu – n.r.) că-i vedetă expirată? Tu, mă?! Măcar fata aia are țîțe, buze și cur. Tu ești într-o perpetuă cură de slăbire. De slăbire a poantelor, mai ales.

Îl știu pe Mîndruță de prin facultate, cînd îi citeam rubrica ușurică din Dilema Veche, că editorialul lui Pleșu nu-l prea înțelegeam. Apoi l-am văzut și pe holurile de la FJSC. Se plimba țanțoș în niște raiați cam scurți, de i se vedeau șosetele albe cînd pășea. Îl saluta lumea cu ”bună ziua, dom’ profesor”, de unde am dedus că băiatul preda chestii. Doamne ferește să fi venit să-și dea licența la bătrînețe. Din trei urîte intelectuale care toceau pe holurile facultății, una ofta în urma lui, că deh, era și el un fel de vedetă pe la știri.

Și-acu uite ce-a ajuns. Mai întîi l-au pozat paparazzi cu amanta în mașină. El a reacționat ca un papagal: a făcut sluj la nevastă-sa, apoi a început să pomenească în fiecare editorial din Dilema de chestia asta. S-a gîndit că doar-doar l-o ierta doamna dacă-și cere scuze într-o revistă de intelectuali. Cînd a văzut Pleșu că Mîndruță își spală prezervativele în revista dumnealui, i-a mutat rubrica mai spre mijlocul ziarului, cam pe unde se termină intelectualii și-ncep să scrie studentele cu bășini din străinătate. Colac peste pupăză, s-a apucat și de cea mai de căcat emisiune la televizor. Dacă n-ar ține musai să pară amuzant, poate n-ar fi atît de trist. Dar să-l vezi stricînd cu interpretarea bățoasă și neinspirată niște glume (unele) semi-valabile e de-a dreptul deprimant. Nu mai zic de poanta cu cada, copiată mîrlănește după celebra fază cu Larry King și Jim Carrey. Dar ăia au făcut-o o dată și bine, nu au tras de păr glumița în fiecare episod, ca Luciache.

Pentru fericiții care n-au văzut niciodată emisiunea ”Pîine și circ”, vă povestesc o fază, ca să înțelegeți cam pe unde se situează calitatea ei umoristică (vorba lui Cîrțu): îl avea invitat pe Irinel Columbeanu. Dialogul era chinuit rău, păreau că citesc amîndoi de pe prompter și nu înțeleg exact ce citesc. Ca să salveze situația, Mîndruță face un semn și cineva aduce în studio o manechină de aia de plastic, pe care stau hainele în magazin. Și Mîndruță zice: ”Ce ați întreba-o pe doamna?”. Creativitate, mă-nțelegi. Iar Irinel se schimonosește un pic, jenat, și îngînă o poantă de autobază de lux: ”Dacă e proaspăt rasă…”. HAHAHAHAHAHAHAHA! Că aia era de plastic și n-avea păr, v-ați prins? Muriți, bă, nehaioșilor!