Un coleg scenarist de la Mondenii era foarte abătut pentru că bunica lui nu o să mai aibă bani de medicamente, după scăderile astea de pensii. Doamna respectivă se gîndea la variante alternative: niște pastile de același tip, dar al căror efect să dureze mai mult, deci să nu mai fie nevoie să cumpere așa multe. Plin de compasiune, i-am sugerat ca doamna să sugă aceeași pastilă de mai multe ori, ca să-i ajungă măcar o săptămîna una. Doar ceilalți au rîs, n-am înțeles exact de ce.

Inițial, mi s-a părut doar o glumă proastă. Dar apoi m-am gîndit că Guvernul Boc ar putea să le propună pensionarilor o astfel de soluție pentru depășirea crizei: PENSIONARI, FOLOSIȚI TOATE PASTILELE CA PE FARINGOSEPT! Ai tensiunea mare? Suge o aspirină cîteva secunde. Apoi ambaleaz-o la loc, că se mai poate folosi ulterior și la o răceală ușoară. Ai diabet? Clătește niște insulină în gură, apoi scuip-o la loc în fiolă. Îți curge nasul? Trage niște picături pe nas, dar grijă mare să le recolectezi în gură, apoi le repui în flacon după modelul cu insulina de mai sus. Grijă mare la supozitoare, care se rispesc cel mai repede. Soluții: ori le țineți sub limbă cît credeți de cuviință, ori le îmbrăcați într-un prezervativ înainte de a le folosi în varianta clasică, ca să țină mai mult.

Ah, și se plîngea CTP-ul că soluția Guvernului va omorî cîteva mii de pensionari. Și el are impresia că a fost cinic. Uite aici cinism, băi: au făcut-o special ca să omoare pensionari! De ce să n-o recunoaștem? Cu toții ne dorim mai puțini pensionari pe care să-i suportăm din munca noastră. Deja România are prea mulți pensionari pentru a-i putea plăti. Și numărul lor crește constant în raport cu salariații, oricît s-ar da ei bolnavi. Am impresia că numai moaștele alea pe care le tot pupă babele de sărbători sînt de vină. Să se scoată moaștele din programa religioasă, vă rugăm. Să vedeți atunci cum cad babele pe capete! Nu mai zic că, paradoxal, moartea pensionarilor e spre binele lor. Cu cît sînt mai puțini, cu atît partea fiecăruia din bugetul de pensii va fi mai mare. Deci iată încă o posibilitate… viabilă (n.r. – observați cum am folosit aici puncte-punctele, întocmai ca Poetul Lumii): să-i punem pe pensionari să se bată pînă la moarte pe noua arenă Lia Manoliu, pe care se va desfășura și finala Europa League. Ave, Traian! Cei care vor muri de foame te salută.