UPDATE: A doua revoluție în direct, aici

Știți, avem noi campania aia cu Coreea de Nord. Astăzi, dacă intrați pe site-ul Kamikaze, puteți vedea episodul trei, cu imagini în exclusivitate de la revoluția foștilor suporteri ai României, la care au luat cuvîntul Răzvan Cucui (în rolul lui Dinescu) și Augustin Julea (Caramitru).

Ei, mă trezesc pe site cu un comment că cică l-am plagiat pe un blogăr obscur, care a zis primul că el ține cu Coreea de Nord. Nu știu dacă el însuși a dat comment-ul sau unul dintre cititorii lui. Dar, ca să nu fiu răutăcios, o să presupun că a fost unul dintre năstrușnicii ăia trei. ‘geaba le-am explicat eu că a susține o echipă de fotbal nu e tocmai plagiat, pentru că, de obicei, echipele de fotbal sînt susținute de mai mulți oameni, iar, dacă s-ar găsi unul mai puriu să spună că el a ținut primul cu echipa aia și să-i dea pe ceilalți în judecată, nu ar mai fi loc în tribunale. Nu, zice deșteptul (altul sau același, irelevant), că prea seamănă ideea noastră cu a lui Ei, hai, să fim serioși. Băiatul nu a avut o idee. El doar a scris un text plin de tentative eșuate de poantă în care a zis că el ține cu Coreea de Nord. Apoi, imediat, a făcut unul în care a zis că ține cu Honduras. Dup-aia n-am mai verificat. Te pomenești că, la ora la care eu fac greșeala să-l bag în seamă, băiatul ține deja cu toate echipele de la Mondiale și vînează oameni care țin cu aceleași echipe pentru a-i acuza de plagiat, doar-doar or scrie și ăia despre el, ca fraierul de mine sau ca fraierul de PiticiGratis. Ah, nu știați? Cînd am întrebat pe site la Kamikaze cine-i tipul, cineva mi-a zis că-l știu de la scandalul cu piticigratis. Haida-de! Ce parte din ”eu nu citesc bloguri” n-ați înțeles? Deci a fost un scandal, zic. Așa că intru frumos pe mess și-l întreb pe Radu ce-i cu scandalul. Îmi dă link. Observ că Radu a fost suficient de exhaustiv și de corect în analiza tehnico-tactică a scriiturii omului, așa că eu o să mă mulțumesc să subscriu.

Acum, despre ideea noastră. Într-adevăr, nu e mare idee. Hai să ținem cu unii slabi la Campionatul Mondial. Îi venea și lui Buzdugan, recunosc. Doar că noi ne-am propus să facem o campanie serioasă de susținere a unei echipe. Din manifestările noastre ulterioare urma (și urmează) să vină umorul, nu din simplul fapt că ținem cu Coreea de Nord, care, repet, este cel mult un fapt sau, hai, o părere, nu o idee. Așa că (acum vreo 3 săptămîni) ne-am așezat la masă ca să ne hotărîm în privința unei echipe de căcat cu care să ținem la Mondiale. Aveam de ales între trei cele mai de căcat echipe (detașat): Coreea de Nord, Honduras și Noua Zeelandă. Am ales Coreea. Observ că și dacă alegeam Hondurasul îl copiam pe băiatul ăsta cu plete de care n-am auzit în viața mea, nici în calitatea lui de blogăr, nici în cea de poet. A, nu v-am zis că-o poet? Uite aici operă:

Erau zilele cand ma uitam
pe sub fusta mortii,
iar escavatoristii ce scosesera
copula din fraze
injurau ingerii freatici
plecati in inspectie in benin

N-are rost să insist. O poezie scrisă de un tînăr fascinat de eSCavatoare și de cuvinte care conțin ”pulă”. Voia și el să zică pulă, dar i-era rușine, așa c-a scris o poezie în care doar a sugerat-o. Hahaha! A SUGErat coPULA! Aș putea să fiu și eu poet…