Cînd vine vorba de paradoxuri și construirea unui brand, Victor Pițurcă este exemplul perfect. Exemplul perfect al prostului tăcut care rămîne filosof. Filosof și antrenor bun. A tăcut suficient încît să uite toată lumea de vremea cînd i se striga ”Piți, Piți, Piți, lasă-neee!” din galeria stelistă. Au uitat chiar și de amuzanta replică a galeriei Rapidului (la un meci în Ghencea): ”Piți, Piți, Piți, nu-i lăsaaa!”. Culmea, a tăcut destul și cît să nu ne mai amintim cum nu mai scăpam de el la Națională. Națională cu care a reușit performanța să nu bată o echipă (Olanda, la CE din Austria și Elveția) care a încercat să se lase bătută. Rugați de olandezi să le-o bage în ațe, ai noștri s-au apărat eroic sub comanda managerului Pițurcă și au reușit să încaseze două goluri fără să dea vreun șut pe poarta adversă. Apoi, Piți a îngropat șansele aceleiași Naționale la Mondialul care-i acum pe televizor luînd bătaie cu 3-0 acasă de la semi-amatorii din Lituania.

Dar cel mai deranjant la Pițurcă este că are un ochi jalnic la fotbaliști. Nu ar recunoaște unul nici dacă i l-ai arăta pe Messi cu degetul. Dovada? De cînd a venit la Steaua, în vara asta, a început să facă dintr-o echipă mediocră o echipă de tot rîsul. Sau ați uitat de preferații lui Pițurcă, de pe vremea cînd plîngeam după orice alt antrenor în afară de el la Națională? Vă mai amintiți de Dorel Stoica? Aș putea scrie o carte despre el, că l-am văzut în zeci de meciuri ale Craiovei. E cel mai slab fundaș care a jucat vreodată la Universitatea, la rîndul ei una dintre cele mai slabe echipe (din ultima vreme) care au jucat în divizia A. Să o spunem așa: dacă Stephen Hawking ar juca în atacul echipei adverse, ar trece pe lîngă Dorel Stoica fără probleme, în viteză. Cu Bănel, Piți a avut noroc. E încă la Steaua și, din fericire pentru toți anti-steliștii, va fi om de bază. Dar ce ziceți de pescarul AC/DC Florentin Petre? Sigur vă mai amintiți de extrema liliputană supranumită ”musca fără cap”. El este următoarea țintă a lui Victor Pițurcă, pe care boii de la GSP și Prosport l-au transformat în mare antrenor așa cum au făcut, de-a lungul timpului, fotbaliști din Goian, Dică, Mitea sau Claudiu Niculescu.

Vreți o previziune, dă la tatăl vostru Nostradanus? Pe Pițurcă nu-l prinde paltonul la Steaua. Abia aștept să se pișe Becali pe toată imaginea lui de dur profesionist. Și vai, cu cîtă poftă o să se pișe ciobanul umilit și țepuit!