Dacă aș fi fost deștept, ca retardatul ăla de Chilian, aș fi dat titlu: ”Autistul. Nu-l mai goniți pe Gaudi!”. Ghinion.

În Barcelona, Gaudi e aproape la fel de tare ca Messi. Pe nedrept. Din ce-am citit eu în pliante, Gaudi a fost un tocilar bolnăvicios și urît, poponar de nevoie și hipiot avant la lettre. În toate lucrările lui s-a inspirat din natură. N-apuca să vadă o floare sau o ferigă, că-i trăgea un acoperiș leit planta respectivă. Și asta numesc catalanii originalitate. Halal! Tati, la mine original e ăla care creează ceva din capul lui, de la zero, că așa puteam și eu să traduc ”Un veac de singurătate” în română și să-l pun pe blog. Ar fi ieșit cel mai lung și mai mișto post din lume. Și nu era plagiat, că ăla-i roman în spaniolă și ăsta-i blog în vulgară.

Dar există și o parte uman-heterosexuală a lui Gaudi. Nu s-a inspirat chiar mereu din ficuși. Iată cîteva creații de-ale lui mai neobișnuite, surprinse de aparatul meu foto extrem de creativ…

Lucrarea nr. 1, făcută de Gaudi la 42 de ani, cînd a văzut prima oară o femeie dezbrăcată:

Lucrarea nr. 2, realizată după ce Gaudi a venit de la un meci al lui FC Barcelona. De fapt, specialiștii spun că personajul din sculptură este chiar Carles Puyol stînd în zid. I-a plăcut lui omonimia zid/zid, că era geniu and shit.

Lucrarea nr. 3, un omagiu adus de Gaudi iubitului lui: