Românii îi pot face pe mulţi oameni de ştiinţă să pară nişte boi. Maslow, de exemplu, este un dobitoc privit de-aci, din Grădina Carpaţilor. Ce să-ţi spun, ştie el care-s nevoile noastre…

De exemplu, noi asistăm de cîteva zile, la televizor, la un spectacol fabulos: sute de şoferi bucureşteni stau ore întregi la coadă (uneori chiar şi o zi întreagă) ca să prindă te-miri-ce promoţie a unui PECO. Şi nu fac doar să stea. Se mai şi bat, se mai şi porcăiesc cu jandarmii, îşi mai rup şi oasele dormind în maşină. Surpriza vine abia cînd afli în ce constă promoţia: nu în combustibil gratis, cum ne-am fi putut aştepta. Nu! E doar cu 40% mai ieftin. Deci, în loc să dai 2,5 milioane pe-un plin, dai vreo 1,5. Adică oamenii ăia AU un milion jumate să dea pe benzină şi motorină şi, ca să nu dea încă unul, sînt în stare să-şi consume o zi din viaţă în cel mai mizerabil mod cu putinţă. Şi da, de milionul ăla şi jumătate preferă să ia benzină. Nu senvişuri, nu apă plată, nu curve pentru sex, nu paturi pentru dormit, nu wc-uri pentru urinat. Eat shit and die, Maslow!

Trist este că nu doar dependenţii de benzină au reuşit să provoace mutaţii esenţiale Piramidei lui Maslow. Iată cîteva exemple de Piramide ale Nevoilor Românilor, lucrate cu mîna mea de artist în Paint. Mai întîi, originalul:

Şi acum, mutaţiile mioritice:

Benzinarul ar prefera oricînd să bea, să mănînce, să fută sau să doarmă BENZINĂ:

Fiind nişte căcănari, ziariştii de la Realitatea TV au inversat nevoile şi cel mai mult îşi doresc să fie respectaţi, chiar dac-o fi să moară de foame:

Mai mult decît de mîncare, homosexualii au nevoie să se ştie că le plac femeile şi că adoră sexul normal, în vagin:

În fine, Băsescu îşi păstrează ordinea nevoilor, doar că la el e ceva mai simplu: