Nu vi se pare că-s cam multe lucruri defecte pe la noi pe-aici? De exemplu, am văzut la Realitatea o emisiune care avea la bază o melodie hip hop super-difuzată la radio zilele astea. O promovează mai ales lăbarii de la Guerilla. Refrenul este ”Cît poți să furi, dom’ ministru / Uită-te-n jur, e sinistru / Știu c-o să ne vinzi pă toți / Doar ca să te scoți / Genți dă bani ai, genți dă bani ai, Ai genți dă bani, genți dă bani.” WTF?! Dincolo de faptul că sfertodocților de la Realitatea & Guerilla poponăria asta patetică li s-a părut de-a dreptul genială, mi se pare drăguț faptul că, în România, hip hopul nu e anti-sistem, ci de-a dreptul mainstream. Prostovani ca Puya nu stau după blocuri, în Titan, să fumeze iarbă și să bea pere la pet, ci sînt promovați intens de maneliștii de la PRO TV. E ca și cînd Tupac ar fi fost invitat să prezinte un talk show politic la CNN.

Cît despre rapperii din România, prea multe n-ar fi de zis. Sînt niște versificatori ordinari de talia Poetului Lumii, asexuatul care-mi comentează mie pe-aici de cîteva zile. Dacă știi să potrivești curul cuvintelor astfel încît să sune a poezie, nu-ți mai trebuie decît două lucruri ca să fii un hip hoper de succes în România: să zici ”pă” și ”dă” în loc de ”pe” și ”de” și să porți turul pantalonilor foarte căzut, cam pînă cînd ți se vede părul pubian pe deasupra curelei. Dacă n-ar fi mereu la costum, deci, Mircea Badea ar fi suficient de neinteligent cît să fie un rapper decent (revin mai tîrziu cu un filmuleț în care el cîntă la un matinal).

După ce ai îndeplinit toate condițiile astea, du-te la televizor și fii cîntăreț de protest, mînca-ți-aș.

PS – observați că rapperii ăștia ne cred idioți, la fel ca creativii de ieri? Pe bune că am fi înțeles din prima că ministrul ăla are genți dă bani, chiar e nevoie să facă băiatul ăla așa?