Doamne-ajută! Sfînta Paraschiva a mai săvîrșit o minune! A intrat pe Facebook și și-a făcut cont, poate-poate nu s-or mai călca în picioare toți retardații ca s-o vadă live. Îi avertizez, totuși, pe cei care obișnuiesc să agațe pe Facebook: sfînta și-a pus o poză de cînd era mai tînără. Dacă vă împrieteniți și-i dați vreun poke, inisistați totuși pentru o poză mai recentă, înainte să vă întîlniți. S-ar putea să nu vă placă. A slăbit mult față de poza de profil, acum e numai piele și os, zici că-i fraiera aia de învățătoare care face greva foamei la televizor.

Prezența magică a Sfintei pe Facebook a atras cu sine un puhoi de credincioși care au mai umflat puțin buzunarele lui Mark Zuckerberg, fondatorul sfîntului Feisbucarie. Unul dintre acești credincioși este doamna Viorica Axinte (vezi foto), care face o rugăciune mișto cu dedicație, doar că încurcă sfintele și se roagă la Maria. Mă rog (vorba vine!), fecioara se pare că n-a intrat încă pe Facebook. E mai retrogradă, o fi rămas pe Hi5. Cît despre doamna Axinte, unii ar putea crede că și-a făcut cont de FB special ca să se roage la moaște online. Fals! Am verificat-o, ba chiar i-am cerut și prietenia. Doamna Viorica Axinte are 162 de friendshi și îi ”like” Elena Udrea, Urbankid.ro, Retiree-page, TV-page, PC-page, FarmVille și, desigur, Sângeorz-Băi. De remarcat propensiunea către morbid a doamnei Axinte, care zice ceva cu moartea în rugăciunea postată pe Wall, iar la poza de profil are direct poza cu ramă și trandafiri pe care o să și-o pună deasupra capului în dric.

Din păcate, nu doar credincioșii au făcut cozi la Wall-ul Sfintei. A venit și Necuratul, reîncarnat în peleul unui oarecare Brutacu Hector. Care, sanchi, a postat și el o flască.. pardon, o moască. Ia uitați aici cîta ditamai blasfemia și ce comment de neam prost (ptiu, ptiu, ptiu, apără și păzește!):

Acum serios vorbind: salut inițiativa călugărilor-trolli care i-au făcut Sfintei Paraschiva cont ca să mai rărească prostimea care murea în înghesuiala de la Iași. Pe cînd și un cont de facebook al sarmalelor de la Ziua României și al reducerilor din mall-urile din Moldova?