Ți-e foame, dar n-ai bani. Ce faci?… Greșit! Pentru că îi era foame, o învățătoare din Caracal a protestat făcînd greva foamei. Sigur, extrapolez, că îmi imaginez că nu pentru concedii scumpe cere mai mulți bani. Nu e ironic să protestezi împotriva foamei nemîncînd? Nu vi se pare puțin nedrept față de proteine și față de copiii cu coastele decapotabile din Africa? E ca și cînd cineva ar protesta împotriva uciderii balenelor vînînd balene.

Nu e doar nedrept. E și puțin jenant. Vreau să fiu bine înțeles, nu l-am votat niciodată pe Băsescu și nu-mi place deloc, da’ deloc, PD-L-ul. Iar ce li se întîmplă acum profesorilor, medicilor, polițiștilor și pensionarilor mi se pare inuman. Dar ce face învățătoarea aflată în greva foamei e grețos. Doamnă, țin să vă informez că, în istoria grevei foamei, au fost oameni care au apelat la această formă drastică de protest pentru scopuri ceva mai nobile. Matale o faci pentru bani și nu e în regulă. Gandhi a făcut greva foamei, disidenții tibetani au făcut-o, militanții pentru drepturile animalelor au făcut-o, și așa mai departe. Chiar ieri, Guillermo Farinas a primit premiul Saharov pentru lupta sa (dusă prin vreo 23 de greve ale foamei și 11 ani de închisoare) pentru libertatea de expresie în Cuba comunistă.

Simplul fapt că ești din Caracal nu-ți permite să te caci pe o formă de protest atît de nobilă. Ba mai mult, doamna învățătoare amplifică pînă și importanța dușmanilor protestînd astfel. Ăștia din PD-L sînt niște lingăi inocenți și fără destin istoric, să folosești greva foamei împotriva lor e ca și cînd ai folosi bomba atomică împotriva Vasluiului: E PREA MULT. O reacție idioată și total disproporționată. Îi recomand doamnei învățătoare să facă greva abstinenței sau greva nefăcutului duș. S-ar putea să ne impresioneze mai tare. Dacă o ține langa cu foamea, chiar riscă să le facă pe plan celor de la putere, care la un moment dat vor spune: ”iată că se poate și fără mîncare, ia să mai tăiem noi din salarii un pic!”.

PS – iar steliștii care au fost la învățătoarea din Caracal să-i ducă flori sînt niște poponari ipocriți care mai bine ar intra ei în greva foamei decît să mai fie slugi la cioban.