Sonyvaio-ul meu are sclipici fain pe pad-ul de sub tastatură. E ubergay, are uberconfigurație și, în general, e de uberfițe.

Totuși, îl strică un pic zgomotul de mobră zgomotoasă (!) pe care-l scoate cînd e pornit. Zgomotul, mi-au spus wisemenii, provine de la cooler. Ceea ce se leagă pentru că, într-adevăr, cînd stau în pat și îl țin în poală observ cum subvintrele mi se încălzesc suspect, prin ”suspect” înțelegînd iminența unor arsuri de gradul 1 la penis. Nefiind femei în preajmă, am dedus că laptopul se încinge foarte tare. Cooler-ul încearcă să repare asta, dar nu prea reușește. Astăzi am ajuns la performanța să-mi fac o bășică pe deget încercînd să-l mut dintr-o parte în alta. Iar el a reușit performanța să se stingă instantaneu de la supraîncălzire.

Sun la Vaio Center. Au centru specializat pentru Vaio, da. Pentru că ei îs cool și userii de Vaio sînt și mai și. Îmi răspunde un domn extrem de profesionist care, după voce și harneală, părea să fie însuși managerul general Sony pe România. Îmi pune niște întrebări, gen dacă folosesc încărcătorul original, dacă am priză cu împămîntare (?!) și dacă nu cumva folosesc laptopul în cadă sau, în general, sub apă. Îi zic că nu. Și atunci vine întrebarea încuietoare:

– Unde folosiți produsul?
– Hî?!
– Unde îl țineți cînd îl folosiți?
– Aaa… Păi, acum stau în pat și-l țin în poală, de exemplu. (deja mă întrebam dacă nu cumva trebuie să-i spun, cu o voce lascivă, și cu ce-s îmbrăcat)
– (voce dură, mustrătoare) Păi, nu e făcut să fie folosit în poală, ci pe un birou!

Eu aici par spontan așea, dar la momentul respectiv m-am blocat. Care parte din LAP (poală) TOP (vîrfu poalei/polii) n-or fi înțeles-o băieții de la Sony, cînd s-au apucat să proiecteze un laptop care-i musai să fie folosit PE UN BIROU?! Păi, mă, boilor, pe birou am deja PC-ul meu vechi, cu tastatură, monitor, unitate centrală, etc. Unde căcat să mai pun și laptopul vostru?!