”Bună ziua, mă cheamă Georgian și nu mai sînt țigan de trei luni.” ”Salut, Georgian!” Aplauze din asistență. Cam așa cred că decurg întîlnirile Țiganilor Anonimi.

Să fii țigan e un viciu, mai mare rușinea. E greu să te lași, dar te ajută ONG-urile. Poponarii ăia de oengiști care vor doar fonduri-bani-resurse-fonduri-bani-avere-euro-dolari-fondurieuropene au transformat țiganii în romi și acum nu mai acceptă revenirea la termenul corect și decent, cel de țigan, pentru că vor mai-multe-fonduri-mai-mulți-bani-mai-multe-geci-de-piele-și-haine-de-blană-pentru-amanții-lor-poponari.

De banii ăia, oengiștii vor să-i integreze pe țigani. Un țigan integrat, ca să ne înțelegeți, devine rom. În concluzie, oengiștii zic clar: țiganii e răi, e infractori, e violatori, e hoți, e nespălați, e analfabeți, e niște sub-oameni. Dar noi luăm fonduri-bani-euro de la UE și-i îmbrăcăm fromos, îi trimitem la școală, îi castrăm și facem (r)om din el. Din țigan. Mă-sa-n cur de vînăt la gingii, că ne chinuim cu el mai mult cacu un cîine! Pardalioane, nu te mai pișa bă în sediu, gîții mă-tii de necivilizat! Nu, nu te freca de picioru lu doamna secretară, că nu vrea ca să se fută cu tine! MARȘ! Las-o! Las-o, mă, n-auzi! Jos, băiatu! Vedeți, bă, europenilor, ce ne chinuim cu ei să-i integrăm?! Dar ce, ei nu-s oameni?!

Muie oengeurilor! Țiganii n-au nici o problemă, cînd vor vrea să se integreze vă anunță ei. Pînă atunci, ce-ar fi să vă găsiți voi niște joburi serioase?