Sper că vă imaginați știrile de peste 80 de ani: ”un troll pîrlit din București a ajuns milionar în euro după ce a vîndut o bicicleta care se pare că i-ar fi aparținut lui Mantzy însuși.” Nici n-or să mai explice exact ce-i cu mine, cine sînt și ce-am făcut, că deja toată lumea va ști.

Cît despre bicicleta ”Big Bastard” (o vedeți în foto jos), sper să că va fi la un moment dat cel puțin la fel de celebră ca ”Little Bastard”, Porsche-ul în care a murit James Dean, mașină despre care s-a scris și-un roman, mînca-v-aș. Să vă pun puțin în temă: la scurt după accidentul mortal al lui Dean, Porsche-ul lui 550 (mă rog, rămășițele lui) a dispărut. S-a evaporat pur și simplu. Ulterior, mai multe părți despre care s-a spus că ar fi aparținut mașinii lui Dean au fost vîndute unor proprietari de 550 de pe întreg cuprinsul lumii. Ei bine, toți acei cumpărători se pare că au avut parte de diverse accidente ciudate și alte ghinioane după ce au cumpărat respectivele piese, așa că mașinii lui Dean i-au fost atribuite puteri magice și a fost supranumită ”fantoma argintie”.

Big Bastard

Little Bastard

Povestea din spatele bicicletei Big Bastard nu e chiar atît de mișto. E cumpărată din Decathlon acum două primăveri, a costat cam 1000 de RON și, după cum vă dați seama, nu am murit pe ea, într-o curbă, la 100 la oră. Dacă vă ajută cu ceva, am căzut de vreo două ori de pe ea și mi-am julit genunchii și coatele. Nu poartă cu ea nici un blestem, decît p-ăla că nu încape în lifturi comuniste. De aia am și supranumit-o Big Bastard, pentru că e nițel cam mare, the bastard. Nu atît pentru mine cît mai ales pentru apartamentul meu lipsit de balcon și/sau boxă. În majoritatea timpului a stat cum o vedeți, proțăpită pe canapeaua din hol ca o femeie grasă cu cadru de aluminiu. Am mers puțin cu ea, pentru că, la scurt timp după ce am luat-o, ne-am mutat cu redacția la 12 kilometri de casa mea, distanță pe care nu m-am încumetat s-o parcurg altfel decît cu mașina. Acum însă ne mutăm din nou, de data asta mai aproape de mine, așa că vreau să-mi cumpăr o bicicletă mai scumpă, mai de fițe și mai pliabilă de la prietenii mei care au site-ul Biciclete online (dacă aveți între 2000 și 8000 de RON de dat pe bicicletă vi-l recomand).

Pe Big Bastard o dau cu 600 de lei și două beri, preț negociabil în privința berilor (care pot fi mai multe). În caz că și-o dorește o tipă care vrea ca fiecare clipă petrecută pe bicicletă s-o facă să se gîndească la o clipă cu mine, pot să-i demontez șaua și să o scad din preț.