OK, sînt gata. Dacă vi se pare că textul care urmează nu e funny, sînteți niște boi. Nu pentru că de fapt ar fi funny, nici nu intenționez asta. Ci pentru că chiar sînteți, majoritatea, niște boi.

Ați rămas? Bun. Încep prin a vă spune că sînt un tip cinstit. Între lucrurile pe care le urăsc cel mai mult pe lume, trișatul e sigur în top 3. Dacă atunci cînd erai adolescent lăbar sau acum (cînd ești adult dar te joci ca un adolescent lăbar) obișnuiești să folosești cheat-uri ca să termini diferite jocuri pe PC, află că cred despre tine că ești un mizerabil și că asta spune multe despre cum ți-ai propus să-ți trăiești viața – ca un escroc. Io, pe de altă parte, nu am nimic de ascuns, nu am făcut niciodată compromisuri majore și cînd merg la curve plătesc mai mult decît face. Sigur, partea asta din urmă ni se întîmplă tuturor, deci săriți peste ea.

Ei, și anul trecut, pe la sfîrșitul anului, mi-a venit o scrisoare acasă, la Motru, cum că am de plătit vreo douăj’ de milioane impozit pe 2008. Sînt cinstit, dar delăsător. M-am interesat un pic, mi-au zis niște oameni că e imposibil și că angajatorul mi-a plătit dările, așa că nu i-am băgat în seamă și nici n-am plătit nimic. Dar pe măsură ce paraziții ăia de bugetari au început să bage penisurile lor mici în coastele lui Boc ca să le dea salariile, eventual mărite, Fiscul a început și el să insiste pentru impozitul ăla pe care nu i-l datoram. Dar important e că statul a spus că-l datoram. MUIE STATULUI! Dar o să revin la asta în ultimul paragraf…

Ieri dimineață mă sună taică-miu să-mi spună c-am primit altă scrisoare acasă, una în care eram înștiințat că mi s-a pus poprire pe toate conturile. Total datorat, conform statului român: 5200 RON (dintre care aproximativ 1200 RON penalități). Bani care urmau să fie recuperați din toate conturile, inclusiv din ăla în care plătesc rata la mașină. Alarmat, m-am dus la bancomat să-mi scot banii, ca să nu mă trezesc că se plătesc vreo cinci pensii din banii mei de chirie. Prea tîrziu. Nu știu dacă știți, dar muiștii de la bancă îți percep un comision chiar și pentru a interoga soldul de pe card. Ei, eu nu mai aveam pe card bani nici măcar cît să fac asta. Practic, n-aveam bani nici cît să văd dacă mai am bani pe card sau nu. Statul se mișcase repede și-mi șparlise toți banii, din toate conturile. Am fost la contabilă și mi-a spus că ăia de la Fisc sînt nesimțiți, că nu mi-au spus că trebuie să completez o anumită rubrică din declarația de venit care practic îmi anula tot impozitul calculat cu sudoarea frunții de către o conțopistă idioată. Ca să vă fie mai clar, trebuie să ai cel puțin trei ani de ASE ca să știi să completezi acea mizerie.

Acum, sigur, situația se va rezolva în sensul că, probabil, o să-mi deblocheze conturile. Dar banii luați de stat (dacă chiar mi i-au luat) sînt buni luați. Pe principiul mai bine s-avem noi să-ți dăm decît invers, sînt liber acum să mă judec cu statul ca să mi-i recuperez. Or cu statul nu e bine să te judeci, asta o știu pînă și eu.

De aceea mi-am propus să mă fac evazionist, ceea ce vă sugerez și vouă. Statul ăsta de căcat nu merită să fie susținut de noi, oamenii care chiar muncim. Asta pentru că acest stat retardat nu se gîndește decît cum să ne fută pe noi (muncitorii) cît de tare poate, ca să stoarcă bani pentru ceilalți. Pentru paraziți. Pentru șomeri, pentru pensionari și mai ales pentru viermii ăia de funcționari din aparatul de stat. Ei, uite că eu nu mai am chef să fac acte de caritate pentru viermi. Mă doare-n pulă, statul să se descurce. Pe mine nu m-a ajutat statul nicicum pînă acum. Ba mai mult m-a încurcat, cînd am făcut greșeala să apelez la serviciile lui (spital, poliție, sex oral cu ministrul Turismului, etc.). Asta în condițiile în care eu îi dau bani de vreo patru ani încoace cu conștiinciozitate. Ei, eu de azi nu mai plătesc, tăticu. Anarhia mi se pare o formă de guvernămînt foarte fair. Să supraviețuiască cei puternici. Cine are, să plătească pentru servicii private. Cine n-are, să moară.

Vă invit pe toți la un bukake cu statul român.