Băi, ce mă plictisesc vamaioții de-al doișpelea ceas. Tinerii lăbari care merg în Vamă pentru că au auzit ei niște povești cum c-ar fi cooleanu. Rebelii care fac exact ce face toată lumea: se duc s-o ardă pe bere și șaorme și să vadă răsăritul beți. Puștanii care au citit patru cărți în total și ascultă Alexandrina Hrisov. Sau Hristov. Sau Hristev. Pula mea, nu știu cum o cheamă pe Alexandrina asta exact, dar știu că cîntă execrabil. Băi, o muzică infectă. Dacă ar vedea-o adevărații hipioți (d’alde Bobby Dylan, Joan Baez sau Janis Joplin) pe bagaboanta asta moldoveancă, s-ar sparge cu LSD de rîs. Ia pula, Alexandrina Hrisev! Nu știi să cînți, dar arăți decent. Fii sinceră cu tine însăți și cu originile tale basarabene. Fute-te pe bani! Eu aș da 250 de lei / finalizare, dacă vii tu la mine. Normal, oral și CIM. Mulțumesc.

Unde rămăsesem? Aha! La Vamă! Vama e un fel de Costinești mai pentru ratați. La Costinești merg, totuși, niște cocalari mai înstăriți, care-și permit să se spargă pe banii lor. În Vamă merg toți pîrliții care nu au bani să bea bere nici măcar la pet. De obicei cerșesc „guri de bere” pe plajă. Și te roagă să le dai un fum de țigară. Dacă ai iarbă, cu atît mai bine. Pentru că ei sînt cool, înțelegi? Boemi antisistem. Anarhiști fără cauză, fără minte, fără gusturi, fără cultură și fără personalitate. Dar, totuși, anarhiști. Cu diplomă și job. ‘tu-vă muma-n cur de semianalfabeți!

Trebuie să fii idiot să te duci pe litoralul românesc în general, în orice perioadă a anului. Trebuie să fii super-idiot să te duci pe litoralul românesc de 1 Mai. Dar trebuie să fii cel mai idiot om din lume ca să te duci ÎN VAMA VECHE de 1 Mai. Anual, titlul de ”cel mai idiot om din lume” este împărțit de mii de idioți. Și în fiecare ani sînt tot mai mulți. Niște rebeli adevărați care ascultă Alexandrin Hristov, se uită la ROboți, citesc Libertatea și se droghează cu propriile bășini.