Nu sînt misogin, doar foarte pretențios la unele chestii. Ca de exemplu la scris. Așa cum am convenit, pot număra pe degetul unei singuri mîini femeile a căror scriitură să-mi fi plăcut. Nu neg faptul că-s cîteva meseriașe pe metafore și scenarii de telenovele, dar eu insist să descopăr și una care să scrie dezinvolt, rotund, fără clișee și, mai ales, cu umor.

Dacă ești femeie și crezi că te încadrezi, trimite-mi un text demonstrativ pe andrei.mantog@kamikazeonline.ro. Nu mă interesează cum arăți, cît porți la picior sau sutien, dacă ai prieten sau dacă faci cur (cum sigur te vor întreba cel puțin trei băieți, dacă faci greșeala să comentezi aici). Dacă știi să scrii, te-ai scos. Dat fiind faptul că vei fi o mare raritate (femeie care scrie bine, uaaaau!), îți pot garanta că o să devii suficient de celebră cît să nu mai fie nevoie să stai la cozi și suficient de bogată cît să-ți permiți operațiile alea estetice de care, să fim sinceri, probabil ai nevoie, dat fiind faptul că îmi imaginez că din cauza lipsei de atenție din partea băieților te-ai refugiat în citit cărțile alea groase care ți-au format stilul.

PS – descifrarea ultimei fraze din textul de mai sus face parte din test. Altfel, frazele lungi sînt extrem de periculoase, dacă nu ești Gabriel Garcia Marquez.