Astăzi e probă la bac, limba română. Că tot vorbeam ieri de dureroasa transformare a limbii în discuțiile puștanilor de liceu. Aș da orice să fiu într-o comisie de corectare măcar la proba asta. Vă dați seama că degeaba tocesc micuțele, dacă nu știu să scrie ce-au învățat? Nu m-ar mira să văd ceva de genul ăsta prin vreo lucrare:

Eroul s cnstruieshte pintr-un joc d aparențe ji esențe. Aprnt e omu monden, la kre nimic nu i se refuză. În esnță, Fred se dovedește un lucid, un introvestit intlgnt shi fanatic, kre se împlinejte prin pierdere și se elbrează prin scris.
Fiul lui Tănase Vasilescu Lumnrru, industriașu anlfbt conturat d autor în precedentul roman al lui, Ultima noapte de drgst (:X), prima noapte de razboi (x-() diplomat, aviator, sportiv, monden (Libertatea, Clik, Cncn), cu sugcesuri ușor reportabile la sexul (:D:D:D) frumos, Fred are în el o dlicatețe vibrantă (:P), o loialitate camaraderească și acea sensibilitate nervoasă (x-(), cabrată, bn ascunsă însă, a lu eroii radupetrescieni.

Chiar așa, bun roman. Mă întreb cîți dintre viitorii absolvenți de liceu l-au și citit. Mai ales că în cazul ăsta filmul e cam de căcat și nu prea poți să păcălești cu el (ce blasfemie, s-o pui pe nasoala de Maia Morgenstern în rolul doamnei T!). Măcar la Moromeții i-a ieșit mișto lu d’alde Stere Gulea…

Ce ziceam? Așa, da… Nu înțeleg la ce bun mai dau copiii ăștia bacul cînd este destul de evident că marea lor majoritate sînt cretini. Cu cine concurează? Între ei, pare-mi-se. Deci ce avem noi de demonstrat? Nimic. Ce vrem să ne demonstreze ei, stupizii? Nimic. Lăsați-i în plm să învețe o meserie, că serios li se rupe de literatura și matematica voastră. Cînd o să fiu eu ministrul învățămîntului o să propun obligativitatea școlii profesionale. Iată o alegere decentă.