update: trimiteți și voi statusuri penibile de pe pereții prietenilor voștri.

Uneori regret că nu sînt prieten pe Facebook cu atîția proști cît mi-aș dori. Alteori îmi propun să șterg din lista de prieteni toți oamenii serioși/decenți/mediocri/deștepți. Părerea lor nu mă prea interesează, recunosc. În schimb, aș putea să citesc statusuri de proști non-stop. Există cărți bune, unele chiar sînt geniale, dar nici cele mai bune nu se compară cu asta. Știți cum plîngea Liam Neeson la sfîrșitul Listei lui Schindler și zicea ”Aș fi putut salva mai mulți, aș fi putut salva mai mulți!…”? Ei, așa plîng și eu cînd, la jumătatea sticlei de bere, termin de citit statusurile proștilor din ziua respectivă: ”Aș fi putut adăuga mai mulți! Aș fi putut adăuga mai mulți!”…  Pentru că fiecare trecere în revistă a statusurilor idioate din ziua respectivă mă pune față-n față cu realitatea crudă: niciodată nu voi putea să am în listă suficienți proști. Mereu vor exista niște cretini ale căror emisii nu le voi citi niciodată și astfel voi fi mai sărac sufletește. Această revelare bruscă a nimicniciei mele pe Facebook mă îngrozește. Și, după fiecare astfel de revelație, mai dau add măcar la 2-3 care, după față sau date personale, promit să fie proști.

Știu, v-am plictisit. Trec la subiect. Iată cel mai tare status de prost din lume (de la o fată din lista mea). Știu, la început pare banc. Dar citiți pînă la capăt, că-i mult mai amuzant de-atît:

O fată şi un tip circulau cu viteza de 100 km/h pe o motocicletă. Fata: Mai încet, mi-e frică. Tipul: Nu, este distractiv. Fata: Nu nu este, te rog! E atât de înfricoşător. Tipul: Atunci spune-mi că mă iubeşti. … … Fata: Te iubesc, încetineşte. Tipul: Acum, îmbrăţişează-mă cât poţi tu de tare * Ea l-a îmbrăţişat * Tipul: Poţi să-mi scoţi casca şi pune-o pe tine, mă deranjează. A doua zi, în ziar: „O motocicletă s-a izbit într-o clădire din cauză că a rămas fără frâne. Două persoane au fost în accident, dar numai una a supravieţuit.” Adevărul era că la jumatatea dumului tipul si-a dat seama că motocicleta nu mai frânează, dar el nu a vrut ca fata să ştie. În schimb, i-a cerut o îmbrăţişare şi să-i spună că îl iubeşte o ultima dată. Apoi, el i-a cedat casca, astfel încât ea va trăi, chiar dacă aceasta însemna că el va muri. Dacă ai face acelaşi lucru pentru persoana iubită, copiază acest text pe peretele tau!

Ați rîs vreodată mai mult? Și, be, observați cum personajele din statusurile proștilor sînt la fel de proști ca ei? De ce mă-sa-n cur a intrat ăla în clădire, dacă nu mai avea frîne? Asta face un om care nu mai are frîne? Se hotărăște că trebuie să oprească urgent într-un zid? Și, desigur, c), cum adică la jumătatea drumului și-a dat seama că nu mai are frîne? Mai există o destinație atunci cînd nu mai ai frîne? Voia să meargă la bancă să schimbe niște bani și, dacă tot nu mai avea frîne, s-a gîndit să încerce să intre pe ușa de la intrare? Și, în fine, de), de ce morții mă-sii nu i-a pus ei casca din prima, dacă o iubea atît?

Știu, și eu sînt prost că comentez asemenea idioțenie. Nu m-am putut abține. Dacă și voi vă iubiți proștii din listă, dați link către acest articol pe wall-ul vostru.

PS – era să uit, redau integral un comentariu de la postul de mai sus:

Pulanpizda DIana: macar de ar mai fi si in realitate asa ca de povesti e plina lumea 🙂

OLE!