După victoria căznită a chiorului la preşedinţie, din Realitatea TV şi din Antena 3 a mai rămas un rahat fără pic de apă. Un rahat deshidratat. Erau toţi palizi şi abia mai puteau să îngaime că-şi urăsc ţara, săracii de ei. Pînă şi mogulilor le-a cam stat în gît. Ei, nu m-am mai uitat de-atunci, că nu mai puteam suporta să văd atîta suferinţă şi riscam să mi se facă milă d-alde Badea. Acum nu ştiu cum am revenit cu telecomanda în zonă şi mi se pare că au înviat ca o pasăre Phoenix, doar că din propriul căcat. Căcatul RTV & A3 începe să prindă iar vlagă şi gust. Gust de căcat.

Dacă te uiţi zilele astea la posturile pesediste, e ca şi cînd vedea un film de Hitchcock. Mă rog, un film prost care încearcă să imite unul al lui Hitchcock. Tensiunea se acumulează cu fiecare emisiune, invitaţii din studio nici măcar nu se mai obosesc să-şi şteargă spumele de la gură, iar pe burtiere se dau nişte titluri atît de sumbre încît zici că mîine ne pocneşte asteroidul şi ne-am resemnat cu situaţiunea. Dar cel mai mult suflet se pune în transmisiunile în direct de la aşa-zisele mişcări de protest. Imaginile de pe teren sunt filmate doar de cameramani de maxim 1,70 metri (cei mai înalţi au fost probabil concediaţi), să nu cumva să se vadă că puhoiul de grevişti pe care îl filmează este format dintr-un singur rînd. Pe tot parcursul transmisiunii, hoarda de 18 grevişti ajunşi la capătul răbdărilor face tot posibilul să creeze un zgomot puternic de fond. În acest scop, fiecare are cîte trei fluiere, şapte tobe şi doisprezece trompete cu care se descurcă cum poate. Reporterul ţipă ca să acopere infernul de zici că-i în nişte tranşee din al doilea război mondial. Când se revine în studio, toţi invitaţii sunt perplecşi, nevenindu-le să creadă în ce stare de disperare a ajuns „poporul”. Sanchi! Joacă nişte roluri, dar le joacă tot mai bine. Aşa că-s tot mai perplecşi.

Bă, futu-vă-n gură cu televiziunile voastre de ştiri, aţi ajuns mai penibili decît cei mai penibili! Pînă acum, în topul penibililor îi puneam pe băsescienii Pora şi Moraru, pentru că e mai jenant să dai limbi la comandă decît să fuţi în cur la comandă. Ei, deja armata de flegmari de la Antene şi Realităţi i-au depăşit pînă şi p-ăştia. În trei ore de uitat la Antena 3, am auzit de cel puţin douăzeci de ori că mîine vor protesta 60.000 de oameni din toată ţara în faţa Palatului Victoria. Ei, şi dac-o fi să nu se strîngă mai mulţi de 5.000, vreau să îi văd pe Badea, Gâdea, Ciuvică şi Ciutacu supuşi la un bukake-storming de către toţi angajaţii A3 pe care i-au alergat pe teren ca să filmeze mitinguri închipuite zilele astea. Şi Oancea să se uite.