Orașul Motru a născut mereu valori, de la mine la Denisa – fata care acum ceva timp, la numai 12 ani, a pus orașul meu natal pe harta internetului și-a hub-urilor pentru adulți, după ce s-a filmat întreținînd relații sexuale cu doi colegi. Eu și Denisa sîntem însă niște vedete frivole, cu care Motrul nu se poate mîndri. A venit timpul să vă semnalez și-o tînără speranță pe partea culturală a orașului, cu nume predestinat să ajungă în analele literaturii românești: Amza Marian Schemă. De altfel, autorul este conștient de importanța sa pentru viitorul cuvintelor scrise, lucru evident cînd citim adresa blogului său: schema-zeul-literaturi.blogspot.com.

Amza Marian Schemă e emo și are un blog intitulat (genial) ”Pasiunii și Arta”. După cum probabil v-ați dat seama, ”pasiunii” nu este forma la dativ al substantivului ”pasiune”, ci însuși pluralul lui. Prin adăugarea unui ”i” la forma corectă, autorul vrea să sublinieze că el este mai pasionat decît restul lumii, ba chiar că (nu-i așa?) pasiunile lui exced gramatica.


Incapabil să mai comentez ceva, vă las în compania unor citate din acest poet al generației sale (aveți mai jos și link-ul):

”Indiferenta intr-un cuplu -ceea ce vreau sa zic e ca aceasta indiferenta este data de modul de’a te comporta  a evita persoana iubita ,de-a incerca sa pari superioara ceea ce duce la un singur raspuns ”Nu vreau sa fiu stresanta sa zica ca sunt disperata ”ceea ce cred e ca raspunsu e unu singur fitza 😐
Crezi ca aceasta duce la ceva gen a intelege de ce face asta adica ”Bai mam saturat de tine dar nush cum sa spun”Sau asta face parte din personalitatea ei si tot ce cred e fals :|”

”Barbie e ceva gen orice apreciere i-ai zice te uiti si iti dai seama ca prea putin”
”Cum e ca totii sa faca banii
Iar tu sa’ntinzi mana
Cum e sa spui doar ce e bun
Si totii sa creada ca’i nebun
Cum e sa vezii cel mai bine
Si totii sa spuna ca esti orb
Cum e sa nu dormii noaptea
Si totii sa puna NOAPTE BUNA”

”Precum titlul aceste-i postare plictisitoare pentru unii pentru mine e ceva real si aceste 3 criterii cresc de zi cu zii in ipocrizie ,dobitocism si prostie ceva ce cred ca nu se va termina curand sau vrodata” (n.r. – din postul ”Cocalarii…Taranime…si pitipongeala…etapa 1”)

”E seara 15 august 2010 in fata unui calculator ,calculatoru meu de fapt aceasta zi arata Adormirea Maicii Domnului cruce rosie la calendar ceea ce arata intr-un sfarsit ca nume in popor Sfanta Marie ca find sarbatoare zi de nume si etc ca find  si ziua mea de nume un nume care la prima intrebare despre el e ca nu-mi place dar asta e ,imi adun prieteni si plec la intr-un sat pe Steic stiind ce acolo e nedee se sarbatoreste  Sf.Marie  traind  cu gandu ca prietena mea e la o colega acolo Maddy bine  cu trecerea timpului era mai mult decat a trai cu gandu e ceva sigur avand in vedere ca sunt prietene :X.”

De fapt, acest ultim citat este preluat dintr-un post pe care trebuie să-l citiți în întregime. Este, de altfel, și postul de debut al acestui minunat blogăr, căruia îi mulțumesc că există și îl rog să fie ambasadorul orașului Motru în lume. Bravo, Schemă! Visez ca într-o zi să scrii despre mine!

http://schema-zeul-literaturi.blogspot.com/2010/08/ce-ciudat.html